Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 00:00

Δέσμευση του Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη για… δύο παιδικές χαρές στις Σέρρες

8 Μαρτίου 2016 συνάντηση του Δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη και του αντιδημάρχου κ. Ηλία Γκότση με τριμελή επιτροπή του Συλλόγου Σερραίες Μανούλες αποτελούμενη από τις : Kαράμπελα Πολυξένη,Λαμπριανίδου Μαρία και Παναγιωτίδου Ευτυχία, στο γραφείο του δημάρχου για το θέμα των Παιδικών Χαρών και επίδοση σχετικής επιστολής.

 

Σέρρες, 7 Μαρτίου  2016
Προς Δήμαρχο Σερρών κο Πέτρο Αγγελίδη
Κοινοποίηση: Δ.Σ. Δήμου Σερρών

Ανοικτή Επιστολή
Ερωτήσεις και προτάσεις για τις παιδικές χαρές του Καλλικρατικού δήμου Σερρών

Αξιότιμε κε Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Σερρών, όπως γνωρίζετε η πόλη μας, είναι όπως οι περισσότερες ελληνικές επαρχιακές πόλεις πια, μια πόλη εχθρική και αφιλόξενη κυρίως για τα μικρά παιδιά. Είμαστε σίγουρες πως καθημερινά γίνεστε κι εσείς, όπως κι εμείς, δέκτες παραπόνων για την εικόνα που παρουσιάζουν οι χώροι που μέχρι πρότινος ήταν «παιδικές χαρές». Βέβαια, μόνο χαρές δεν ήταν με τόσα παλιά, σπασμένα, ακατάλληλα και επικίνδυνα παιχνίδια και καταλαβαίνουμε απόλυτα τους λόγους που σας οδήγησαν στην απομάκρυνσή τους. Το επιθυμητό και εύλογο θα ήταν, ταυτόχρονα με την απομάκρυνση των παλιών σπασμένων κι επικίνδυνων παιχνιδιών, να τοποθετηθούν νέα, σύγχρονα που πληρούν τους κανόνες ασφαλείας και να δημιουργηθούν για τους μικρούς δημότες χώροι που θα χαρακτηρίζονται και θα είναι παιδικές χαρές, χωρίς εισαγωγικά!

Αν δεν προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση αυτών των χώρων σύντομα θα μετατραπούν σε χώρους εναπόθεσης σκουπιδιών και μπαζών ή ακόμη και σε χώρους στάθμευσης. Οι πρώην παιδικές χαρές σύντομα θα γίνουν οι «τουαλέτες» των κατοικίδιων και θα μοιάζουν μέχρι το καλοκαίρι με «μικρές χωματερές»!

Επειδή, το ζήτημα των παιδικών χαρών απασχολεί την κάθε σερραϊκή οικογένεια που έχει παιδιά από 6μηνών έως 12 ετών.

Επειδή ήδη ταλαιπωρούνται καθημερινά μανούλες και παιδάκια στα κατειλημμένα πεζοδρόμια, στις  κλεισμένες ράμπες, στις αόρατες διαβάσεις θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:

  • Πόσες παιδικές χαρές θα δημιουργηθούν στον Καλλικρατικό δήμο των Σερρών και πότε;
  • Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για δημιουργία μίας ή δύο παιδικών χαρών και μάλιστα σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση και αν θεωρείται πως αυτός ο αριθμός επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του διευρυμένου δήμου.
  • Τι σκοπεύετε να κάνετε με στους χώρους όπου ήταν οι παιδικές χαρές;
  • Πως θα φυλάσσονται οι νέες;
  • Θα ζητήσετε τη βοήθεια φορέων, εθελοντών ή επενδυτών με στόχο τη δημιουργία περισσότερων παιδικών χαρών;

Προτάσεις

– Θα επιθυμούσαμε να διατηρήσουν οι χώροι των παιδικών χαρών το χαρακτήρα τους και να μην αλλάξει η χρήση τους. Να γίνει κατανοητό από όλους πως είναι χώροι που ανήκουν στα παιδιά μας! Θα μπορούσε να υπάρχει μια υποτυπώδης διαμόρφωση του χώρου της κάθε «πρώην» παιδικής χαράς με την τοποθέτηση τουλάχιστον ενός καθίσματος (παγκάκι), ενός σκουπιδοτενεκέ και διαμόρφωση πρασίνου, από την αρμόδια υπηρεσία σας. Έτσι, θα δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν έστω με μια μπάλα ή με τα κουβαδάκια τους.

– Θα επιθυμούσαμε να είναι διαθέσιμοι τα απογεύματα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες οι αυλόγυροι των δημοτικών σχολίων για να παίζουν τα παιδιά, και να ζητηθεί –αν είναι δυνατό- από τους συλλόγους διδασκόντων και γονέων-κηδεμόνων να συντηρηθούν και να καλλωπιστούν οι παιδικές χαρές που υπάρχουν σε σχολικές αυλές αλλά και να δημιουργηθούν στις σχολικές αυλές –όπου υπάρχει δυνατότητα- χώροι πράσινου π.χ μικροί λαχανόκηποι ή ανθόκηποι με τη συνδρομή τόσο της υπηρεσίας πρασίνου όσο και του δασαρχείου. Θεωρούμε πως τα παιδιά μας πρέπει να διδαχτούν να αγαπάν το πράσινο, να φροντίζουν και να διατηρούν τους ανοικτούς κοινόχρηστους χώρους .

–  Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τοπική αυτοδιοίκηση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, προτείνουμε τη συνδρομή φορέων, επιχειρήσεων ή και εθελοντών στην διαμόρφωση παιδικών χαρών.  Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν σε άλλες πόλεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο παρελθόν η «Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ΑΕ-ΟΤΑ» είχε προχωρήσει σε κάτι ανάλογο στην πλατεία του ΙΚΑ με προσφορά ξύλινων παιχνιδιών, αλλά και η ομάδα εθελοντών serrealistas είχε προχωρήσει στον καθαρισμό και καλλωπισμό παιδικής χαράς (στην οδό Αρκαδιουπόλεως).

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Σερρών με τις δικές σας παρεμβάσεις και με την δική μας υποστήριξη και βοήθεια, πιστεύουμε πως μπορούμε να  μετατρέψουμε την πόλη μας σε μια πόλη γεμάτη χαρούμενα παιδιά που θα γίνουν ευαισθητοποιημένοι, υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες αύριο.

Για το Σύλλογο «Σερραίες Μανούλες»
Η Πρόεδρος
Καράμπελα Πολυξένη
 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εκδρομή στα Τρίκαλα Αποχαιρετιστήριος καφές »
 

Η Ιστοσελίδα είναι μία προσφορά της Σερραϊκής Εταιρείας Κατασκευής Ιστοσελίδων www.webmaking.gr

και του πολυοδηγού Σερρών www.serresvres.gr