ΔΡΑΣΕΙΣ 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ 2013 (7)

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 00:00

Video Clip "Είμαστε μία γροθιά"

 

Μουσική – Zorzes

Στίχοι – Βασιλική Πέτσα

Ερμηνεία - Αγάπη Λουπάτατζη

 

Cuple 1

Θα το νιώσεις και συ

Όταν γίνεις μαμά

Θα το νιώσεις και συ

Με την πρώτη ματιά

 

Μόνο να μου γελάς

Κι όλα εγώ τα μπορώ

Να σου δώσω φτερά

Να βρεθείς σ’ ουρανό

 

Refrain

Είμαστε μια γροθιά

Όπου οι άλλες και γω

Τις «Σερραίες Μανούλες»

Να στηρίζω μπορώ

----------------------------------------

Cuple 2

Τη ζωή μου να δω

Σα μεγάλη γιορτή

Να προσφέρω, στοργή

Να μην κλαίει παιδί.

 

Μπες και συ στην παρέα

Άμα είσαι μαμά

Άμα είσαι Σερραία

Να προσφέρεις χαρά!

 

Refrain

 

Είμαστε μια γροθιά

Όπου οι άλλες και γω

Τις «Σερραίες Μανούλες»

Να στηρίζω μπορώ

-------------------------------------------------

 

Η επίσκεψή μας στο Σύλλογο Συνδρόμου Down "Ανοιχτή Αγκαλία" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20-12-2013 και ώρα 19:30 στην έδρα του συλλόγου και επαγγελματικός χώρος της προέδρου κας Σφετκοπούλου Μαίρης -Aθ. Φυλακτού 13 (πίσω από την Πρωτοβάθμια, παραπλεύρως πρώην Κτελ Θεσ/νίκης) τηλ: 2321400937. Παραδόθηκε η επιταγή των 200€ και γιορτάσαμε μαζί με όλα τα παιδιά.

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 00:00

Babywearing

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Babywearing 2013, σε συνεργασία με την ομάδα του babywearing.gr που είναι η επίσημη ελληνική συμμετοχή ως Official Celebrating Organization.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 00:00

"Μια αλλιώτικη βόλτα - Μια αλλιώτικη πόλη"

Ανοικτή Επιστολή Διαμαρτυρίας
Προς Δήμαρχο Σερρών κο Πέτρο Αγγελίδη
Κοινοποίηση: Δ.Σ. Δήμου Σερρών

Αξιότιμε κε Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Σερρών, Όλοι γνωρίζουμε την εικόνα μιας τυπικής μέρας στο κέντρο της πόλης μας. Μιας τυπικής επαρχιακής πόλης. Μιας πόλης εχθρικής για τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τους γονείς, τους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Αυθαίρετη στάθμευση, κατειλημμένα πεζοδρόμια, κλεισμένες ράμπες, αόρατες διαβάσεις, πεζοί και οδηγοί σε αγώνα μετ' εμποδίων, χωρίς νικητή. Μπορούμε ν' αλλάξουμε αυτή την εικόνα; Και κυρίως θέλουμε;

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο θα θέλαμε ως μέλη των αντίστοιχων συλλόγων και ομάδων πολιτών μα κυρίως ως γονείς να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας και να ζητήσουμε την παρέμβασή σας στα κάτωθι: -Διεκδικούμε μια πιο ασφαλή μετακίνηση και διαβίωση για μας και τα παιδιά μας μέσα στην πόλη. -Διαβάσεις πεζών ορατές και ανοιχτές που θα τις πλαισιώνουν ραμπες εισόδου στα πεζοδρομια.
-Πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια και κακοτεχνίες (σπασμένα πλακάκια και λακούβες). Πεζοδρόμια ανοιχτά και προσπελάσιμα από μητέρες με καρότσια και άτομα με αναπηρικά αμαξίδια, χωρίς εμπόδια και τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
-Πεζοδρόμηση όλου του κέντρου –και όχι τμημάτων δρόμων- για διευκόλυνση των πολιτών.
- Δημιουργια ποδηλατοδρόμων σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Stand παρκαρίσματος ποδηλάτων, δυνατότητα χρήσης δημοτικών ποδηλάτων.
-Κατασκευή χώρου ιδανικού για skate και roller φωταγωγημένου για χρήση και απογευματινών ωρών, στα πάρκα της πόλης (Αθλητικό Κέντρο Οβά, Στρατόπεδο Παπαλουκά, Κοιλάδα)
-Κατάλληλα αστικά λεωφορεία προς τις μητέρες με καρότσια, παιδιά και τα άτομα με αναπηρικά αμαξίδια που μέχρι τώρα είναι αποκλεισμένοι από τα λεωφορεία καθώς δεν διαθέτουν ράμπα εισόδου.
-Αμέση αστική σύνδεση του κέντρου της πόλης με την Κοιλάδα. Πολλά αθλήματα πραγματοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν υπάρχει δυνατότητα στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες να μεταβούν εκεί με αστικό.
-Διαμόρφωση χώρων πρασίνου με παγκάκια, τραπέζια πιγκ-πογκ και άλλων δραστηριοτήτων.
-Άμεση δημιουργία κατάλληλων και ασφαλών χώρων παιδικής χαράς για τα παιδιά μας. -Χώρους θηλασμού που μια μητέρα θα μπορεί να θηλάζει προστατευμένη το μωρό της είτε δημόσια (παγκάκια με σκέπαστρα) είτε σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς χώρους -Φιλικά προς παιδιά (με παιδικά καθίσματα, παιδικές τουαλέτες, χώρους αλλαγής, κλπ) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο είναι για όλους μας μία ευκαιρία. Ευκαιρία να αναπνεύσουμε, να ακούσουμε, να μυρίσουμε, να γελάσουμε στο κέντρο της πόλης και να μάθουμε στα παιδιά μας να διεκδικούν το χώρο που τους ανήκει. Μια υγιής και ασφαλής πόλη, με δίκτυο πεζόδρομων-ποδηλατόδρομων, με επαρκείς χώρους στάθμευσης, ακριβές συγκοινωνιακό δίκτυο, ενοποιημένους πράσινους χώρους, κοινόχρηστους γεμάτους δράσεις, μια πόλη με φυσιογνωμία, δυναμική λειτουργία και ποιότητα ζωής.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Σερρών με τις δικές σας παρεμβάσεις και με την δική μας υποστήριξη και βοήθεια, ας μετατρέψουμε την πόλη μας σε μια πόλη γεμάτη παιδιά, γονείς, πολίτες που θα απολαμβάνουν την μοναδικότητα της.

Για το Σύλλογο "Σερραίες Μανούλες"
Βασιλική Πέτσα

Για το Σύλλογο Τριτέκνων ΠΕ Σερρών "Η Ελπίδα"
Ειρήνη-Ελένη Ματζιαρη

Για την Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ν. Σερρών
Ελένη Χατζιβασιλείου

Κυριακή, 09 Ιουνίου 2013 00:00

Απογευματινός καφές 2013

Απογευματινός καφές στις 9/6/2013 στον παιδότοπο Απόλαυση, στον Αη Γιάννη Σερρών, τα μέλη του Συλλόγου "Σερραίες Μανουλες" και τα παιδάκια τους, καλωσορίσαμε το καλοκαίρι και αποχαιρετίσαμε άλλον έναν δημιουργικό χειμώνα, τον δεύτερο κατά σειρά. Ήτανε ένα απόγευμα γεμάτο εκπλήξεις, πολύ παιχνίδι και ατέλειωτες μαμαδίστικες και όχι μόνο συζητήσεις.

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 00:00

Babywearing

30-5-2013 στον Παιδότοπο ΚinderLand & 3-6-2013 στο ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση

Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 00:00

Επίσκεψη στην "Ηλιαχτίδα"

Οι "Σερραιες Μανουλες" συνάντησαν τις μανούλες της "Ηλιαχτιδας", του Συλλογου Γονεων και Φιλων Παιδιων με Αυτισμο του Ν. Σερρών. Η εμπειρια και το μαθημα ζωης που πήραμε απο αυτες τις μανουλες ηταν για μας το καλυτερο δωρο. Μοιραστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους όσον αφορά την αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων, τα εμποδια, τις δυσκολιες, τις χαρες αλλα και τις στιγμες που απλα η αγαπη φτανει να τα κανει ολα τοσο απλα, οταν μια οικογενεια μεγαλωνει ενα παιδι με αυτισμο. Γιατι μαμα εισαι ετσι κι αλλιως, αλλα μαμα με αυτιστικο παιδι είσαι για παντα και παντα. Φυγαμε γεμιζοντας την ψυχη μας με περισσοτερη αγαπη και κατανοηση....

 

Η Ιστοσελίδα είναι μία προσφορά της Σερραϊκής Εταιρείας Κατασκευής Ιστοσελίδων www.webmaking.gr

και του πολυοδηγού Σερρών www.serresvres.gr