ΔΡΑΣΕΙΣ 2014

ΔΡΑΣΕΙΣ 2014 (6)

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 00:00

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Για πρώτη φορά φέτος ο Σύλλογος Σερραίες Μανούλες φιλοξενήθηκε σε ένα από τα σπιτάκια της χριστουγεννιάτικης Πολιτείας των Ευχών που διοργάνωσε για μια ακόμη φορά η ΚΕΔΗ Σερρών. Ο κόσμος που επισκέφτηκε το σπιτάκι του Συλλόγου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις αλλά και να στηρίξει το έργο του, τόσο οικονομικά όσο και συγκεντρώνοντας ρούχα, παιχνίδια και πλαστικά καπάκια. Η οικοδέσποινα Ελένη Κοπάνου και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου, Ιωάννα Καραγιοβάνη, Ειρήνη Κυριμλή, Ιωάννα Ρούσου και Έλενα Λαγού ήταν εκεί με γιορτινή διάθεση και υποδεχόντουσαν   τους επισκέπτες.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους μας επισκέφτηκαν και σε όσους πρόσφεραν και έκαναν την παρουσία του Συλλόγου στην Πολιτεία πετυχημένη  - Φυτώριο Νίκος Πεχλιβανίδης - Καφεκοπτεία Αλευρά και Μπουφίδη - Cammeo café bar - DONUTS LAND


Ζουριδάκη Λίνα

 

φωτογραφικό υλικό: Ιωάννα Γανικα - Καραγιοβανη

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

"Ορθοπεταλιά στο Περιβάλλον"

Ο ποδηλατικός σύλλογος Σερρών Bike Riders, ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών, ο σύλλογος Σερραίες Μανούλες και η Ένωση Γυμναστών Ν. Σερρών  διοργανώνουν για πρώτη φορά στην πόλη των Σερρών την περιβαντολογική εκδήλωση με τίτλο «Ορθοπεταλιά στο Περιβάλλον». Στόχος είναι η ανάδειξη της αλληλεπίδρασης που έχουν στην καθημερινότητά μας τρεις λέξεις : Ποδήλατο – Ανακύκλωση – Περιβάλλον. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ποδηλατικούς αγώνες μέσα στην πίστα καρτ, ανακύκλωση προϊόντων και περιβαντολογικές καλλιτεχνίες φτιαγμένες από τα ίδια τα παιδιά. Οι ποδηλατικοί αγώνες απευθύνονται σε γονείς με παιδιά δημοτικού και σε οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο. Στον προαύλιο χώρο της πίστας τα παιδιά θα  συγκεντρώσουν προϊόντα προς ανακύκλωση και θα λάβουν μέρος στην κλήρωση δώρων που θα ακολουθήσει. Όλοι οι μικροί μας φίλοι υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών θα έχουν την ευκαιρία μέσα από καλλιτεχνίες να εκφράσουν τη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον.

Καλούμε όλους τους γονείς μαζί με τους μικρούς μας φίλους την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 σε μια εκδήλωση αγάπης και σεβασμού προς το περιβάλλον.

 

 

Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 09:00

Ώρα έναρξης Ποδηλατικών αγώνων: 11:00

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση θα βρείτε στην προκήρυξη που έχει αναρτηθεί στην σελίδα :

Facebook : Bike-Riders-serres-team

  

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 13:30

Εκστρατεία Αγάπης

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Με την επιστολή μας αυτή σας ενημερώνουμε ότι 8χρονο κοριτσάκι που διαμένει στην πόλη των Σερρών διαγνώστηκε πρoσφάτως με ευμεγέθη όγκο στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των ιατρών της Α’ ΝΡΧ Κλινικής του ΑΠΘ, για την ολική αφαίρεση του όγκου συνιστάται αμέσως η μετάβαση της ασθενούς σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο που εδρεύει στο Αννόβερο της Γερμανίας.

Οι γονείς της μικρής είναι άνεργοι και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην ανάγκη του παιδιού τους. Για το λόγο αυτό, «Οι Πελαργοί», επίσημοι φίλοι της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης και ο Σύλλογος «Σερραίες Μανούλες» με δράση για τη μητέρα και το παιδί, σε συνεργασία με την ιστοσελίδα «SerraikaNea.gr», αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού των 50.000 ευρώ.

Την παρούσα στιγμή, η ελπίδα της 8χρονης εναπόκειται στο φιλότιμο των πολιτών! Καλούμε, λοιπόν, όλους όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας:

Eurobank

Δικαιούχος: Μάνθου Αικατερίνη

0026-0223-21-0102300298

IBAN: GR780 260223 000021 0102300298

Τη νομική επίβλεψη και εκπροσώπηση αναλαμβάνει αφιλοκερδώς ο κ. Σταυρόπουλος Χ. Αλέξανδρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, αλλά και του Συνδέσμου των «Πελαργών».

Με την υποστήριξη

Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης

SerraikaNea.gr

Ιατρικός Σύλλογος Σερρών

ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση

Αντιδημαρχία

Κοινωνικής Πρόνοιας & Παιδείας Δήμου Σερρών

ΕΠΙΛΟΓΕΣ TV

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δήμος Ν. Ζίχνης

TVS

Ας ενωθούμε όλοι,
σε μια μεγάλη αγκαλιά για τη μικρή που τη χρειάζεται!

 

Η Εκστρατεία Αγάπης συνεχίζεται.

Θέλουμε να γυρίσει πίσω με χαμόγελο ο μικρός μας άγγελος.

 

 

 

 

 

 

 

Σέρρες, 08.7.2014

ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ


Η κοινωνία των Σερρών και πολλοί συνάνθρωποί μας από όλα τα μέρη της Ελλάδας ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στο κάλεσμα των «Πελαργών» και του Συλλόγου «Σερραίες Μανούλες» που, σε συνεργασία με τα «SerraikaNea.gr», ζήτησαν την οικονομική βοήθεια των πολιτών για την οικογένεια του 8χρονου κοριτσιού το οποίο διαγνώστηκε πρόσφατα με ευμεγέθη όγκο στον εγκέφαλο και χρήζει άμεσης μετάβασης σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο του εξωτερικού, ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Απλοί ανώνυμοι πολίτες, πολιτιστικοί, αθλητικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι, αλλά και φορείς του πόλης και του νομού, συγκέντρωσαν σε λιγότερο από 3 εργάσιμες ημέρες(!) το ποσό των 44.000ευρώ(!) που κατατέθηκε ήδη στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας.
Ταυτόχρονα, η αρμόδια υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης ενέκρινε σε ποσοστό 95% την απαιτούμενη ιατρική δαπάνη των 70.000 ευρώ, ποσό που καθόρισε για τις δυο εβδομάδες πλήρους νοσηλείας το Διεθνές Ινστιτούτο Νευροχειρουργικής του Αννόβερο της Γερμανίας, όπου μεταβαίνει αύριο η μικρή με την οικογένειά της.
Πιο συγκεκριμένα, η κρατική επιδότηση θα αποσταλεί άμεσα με έμβασμα στο Γερμανικό ιατρικό κέντρο, ενώ το υπόλοιπο ποσό που συγκεντρώθηκε από την εκστρατεία αγάπης θα χρησιμεύσει, αρχικά, για την κάλυψη του υπολοίπου ποσοστού της νοσηλευτικής δαπάνης, καθώς και για τα πρώτα λειτουργικά έξοδα της οικογένειας (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, φαγητό, μετακινήσεις, συνοδός/μεταφραστής).
Για τους παραπάνω λόγους, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ο τραπεζικός λογαριασμός θα παραμείνει προσωρινά κλειστός, έως ότου δρομολογηθούν οι εξελίξεις μετά τη χειρουργική επέμβαση της προσεχούς Πέμπτης, στην οποία θα υποβληθεί 8χρονη από τον Καθηγητή Bertalanffy για διεγχειρητική διάγνωση και ολική αφαίρεση του όγκου.
Προφανώς, ο αρχικός σκοπός της εκστρατείας κρίνεται απόλυτα επιτυχής. Η αγάπη και οι ευχές όλων μας θα συνοδεύσουν αύριο τη μικρή μας φίλη στο ταξίδι της ελπίδας και μια μεγάλη αγκαλιά την περιμένει ήδη στην επιστροφή!

Με εκτίμηση,
□ Για τους «Πελαργούς»:
Σταυρόπουλος Αλέξανδρος, δικηγόρος

□ Για τις «Σερραίες Μανούλες»
Πέτσα Βασιλική, Πρόεδρος ΔΣ

□ Για τα «SerraikaNea.gr»
Κουμπαρούδης Θανάσης, δημοσιογράφος

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 00:00

Τα Παραμύθια Του Οσελότου

Ο Σύλλογος "Σερραίες Μανούλες" , οι εκδόσεις Οσελότος και η συγγραφέας Δέσποινα Κομνηνάκη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους φίλους στην παρουσίαση του βιβλίου
"Τα Παραμύθια Του Οσελότου"
την Τετάρη 2 Απριλίου 2014 και ώρα 18:00
στην αίθουσα της Στρατιωτικής Λέσχης Φρουράς (ΛΑΦ) - Μεραρχίας 53 - Σέρρες

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 00:00

1η ομαδική αιμοδοσία

ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ 3 ΖΩΕΣ χωρίς να σου κοστίσει τίποτα!!!

Για το σκοπό αυτό ,ο Σύλλογος "Σερραίες Μανούλες" έχει δημιουργήσει τη δική του τράπεζα αίματος στο Γεν. Νοσοκομείο Σερρών.

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ!!!
Την Πέμπτη 6 Μαρτίου και ώρα 10:00π.μ μερικά μέλη μας έκαναν την 1η ομαδική αιμοδοσία του Συλλόγου μας.

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ!!!

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 00:00

Βράβευση από "Ηλιαχτίδα"

Ο Σύλλογος Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στις 15 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 6.00μμ στη Λέσχη Αξιωματικών.  Η αντιπρόεδρος Νίκη Παπάζογλου και η γραμματέας Νόπη Ρουστάνη έλαβαν ευχαριστήριο από το συλλόγο «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», για την συμβολή του "Συλλόγου Σερραίες Μανούλες" στην προσπάθειά τους.

 

"Εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου<Σερραίες Μανούλες>και των μελών του Συλλόγου μας

σας μεταφέρουμε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες μας!

Ως Σύλλογος φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης που είμαστε, με προτεραιότητα στην μητέρα και το παιδί,

δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε την συμβολή του Συλλόγου <Ηλιαχτίδα> στο σκοπό αυτό!

Σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που έχετε ανάλαβει!"

 

Αντιπρόεδρος Νίκη Παπάζογλου

& Γραμματέας Νόπη Ρουστάνη

 

 

 

Η Ιστοσελίδα είναι μία προσφορά της Σερραϊκής Εταιρείας Κατασκευής Ιστοσελίδων www.webmaking.gr

και του πολυοδηγού Σερρών www.serresvres.gr